ИСКУСТВО ОД КЛАУДИЈА ЃОРГИЕВСКА ОД ЛЕТНАТА РАБОТА ВО ГЕРМАНИЈА 2017Г.

ARBEITSERFAHRUNG UNSERER STUDENTEN IN DEUTSCHLAND SOMMER 2017

Моето прво работно искуство надвор од Македонија е нешто кое ќе го паметам целиот мој живот. Иако морам да признаам дека тргнав со доза на страв како ќе биде, веднаш по моето пристигнување тој страв се претвори во најубаво доживување. Благодарение
на Коузон, бев избрана да работам во хотел во Хагнау, Германија како шанкерка.

Од газдите бев преубаво пречекана и третирана, како дел од фамилијата. Запознав луѓе од разни земји со кои до ден денес имам контакт и си поминавме незаборавно. Имав можност да посетам повеќе градови во Германија во слободните денови, а поради
одличната местоположба, ја посетив за прв пат и Швајцарија.

Го подобрив значително и со леснотија знаењето на германскиот јазик, за само 2 месеци престој. Со нетрпение го очекувам моето наредно заминување на студентска работа во Германија преку Коузон.

⚠ АПЛИЦИРАЊЕТО ЗА ЛЕТНА СТУДЕНТСКА РАБОТА ВО ГЕРМАНИЈА – ЗА
ЛЕТО 2018 Е ВО ТЕК
⚠ АПЛИЦИРАЈТЕ СО ИСПРАЌАЊЕ НА ВАШЕ CV НА info@kouzon.com.mk