ЕДНОГОДИШНО ШКОЛУВАЊЕ ВО РЕНОМИРАНИ СРЕДНИ УЧИЛИШТА ВО АМЕРИКА

KOUZON HIGH SCHOOL IN USA

МОЖНОСТ ДА ЈА ЗАВРШИТЕ 3-тата или  4-тата ГОДИНА ОД ВАШЕТО СРЕДНОШКОЛСКО ОБРАЗОВАНИЕ ВО АМЕРИКА.

Атрактивна школска програма наменета за ученици од средните школи од Македонија кои би сакале да поминат незаборавни мигови со врсници од Америка .
Програмата овозможува целогодишен престој во Американско семејство и школување во избрана година од средно-школско образование.
Во оваа програма можат да се вклучат средношколци кои би сакале даја завршат 3-та или 4-та година по амерички систем на образование.
Со стекнувањето на сертификат за завршено образование во Америка, учениците се стекнуваат со право да аплицираат за студирање на некој од Американските универзитети.

БЕНЕФИТИ ОД ШКОЛУВАЊЕТО ВО АМЕРИКА:

– Усовршување на англискиот јазик
– Стекнување на нови вештини на изучување
– Живот во американско семество и запознавање на американската семејна култура
– Социјализација со лица од други култури и држави
– Можност за запишување на Американски унивезитети и колеџи + стипендија за
универзитетското образование

Процесот на аплицирање е во тек и ќе трае до крајот на месец Февруари 2018.

За повеќе информации , слободно контактирајте не на info@kouzon.com.mk